Selecteer een pagina

“Bescheidenheid siert de mens”.
“Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg”.
Bescheidenheid wordt vaak gezien als een deugd. Vooral niet teveel opvallen en je hoofd niet boven het maaiveld uitsteken! Want opvallen is voor hardroepers en arrogante mensen.

Maar is dit ook echt zo? Siert het ons als mens om ons altijd maar bescheiden op te stellen en het podium aan een ander over te laten? Wat nu als je jezelf wel meer laat zien? 

show your true colors

Tijdens inspiratiesessies met mijn klanten komt dit thema geregeld aan bod en steeds weer voel ik dat de dame voor me in het licht mag stappen, zichzelf mag laten zien met al haar schoonheid en talenten. En is dit dan arrogant of abnormaal wanneer ze dit zou doen? Nee absoluut niet.

Met welke intenties ga jij het podium Rocken?

Het belangrijkste is nog altijd vanuit welke intentie laat jij jezelf zien.
Is het om een ander af te troeven of de ogen uit te steken? Dan voel je vast wel aan dat dit niet de juiste energie is.

Waar ik op doel in dit blog is het loslaten van bescheidenheid die je klein houdt. De bescheidenheid die jou niet meer dient in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Waarmee je talenten bedekt onder een dikke laag stof en daardoor gefrustreerd bent omdat je weet dat er zoveel meer in je zit.

weg met please-gedrag

Cijfer jij jezelf bijvoorbeeld vaak weg voor een ander of ben jij misschien die stille hardwerkende kracht op de achtergrond die nooit in aanmerking komt voor een promotie. Is het voor jou herkenbaar dat je in veel situaties geen “nee” kunt zeggen, ten koste van jezelf? Kortom, allemaal gedrag waarmee je jezelf klein houdt en dat ander wil pleasen. Wanneer we deze vorm van bescheidenheid loslaten en vanuit liefdevolle intenties onszelf laten zien is “the sky the limit”.

Het podium pakken en je verhaal vertellen omdat je voelt en weet dat je hiermee anderen kunt raken. Of solliciteren op een bepaalde job omdat je voelt en weet dat jij het verschil kunt maken!

Handelen vanuit een diepere laag van vertrouwen met warme en liefdevolle intenties, je kunt hiermee echt het verschil maken.

challenge

    Ik nodig je uit om de komende tijd jouw eigen gedrag m.b.t. het thema “jezelf laten zien versus bescheidenheid” te onderzoeken. Hoe stel jij jezelf op in gezelschappen of tijdens vergaderingen. Wat gebeurt er wanneer je wel reageert op de impulsen om je waardevolle ideeën in te brengen.

    Indien je de behoefte hebt om dieper op dit thema in te gaan, neem dan vooral contact met me op via het contactformulier op de website. 

    Pin It on Pinterest