Selecteer een pagina
Neem jij wel eens tijd en ruimte voor jezelf? En dan bedoel ik niet even pauzeren met een koffietje tussen alle drukte door. Nee, echt ingeplande tijd die je alleen aan jezelf besteedt.
Veel vrouwen hebben daar nogal wat moeite mee. Tijd en ruimte nemen in het drukke bestaan als vrouw, partner van, moeder, vriendin, tante, werkneemster, onderneemster… welke rol(en) je ook vervult het zijn er vaak veel.
Waar je in jouw drukke agenda het snelste op inlevert is de tijd die je eigenlijk aan jezelf wilt besteden. Als je het überhaupt al ingepland krijgt… of daar een poging toe doet.

Waarom is dit voor veel vrouwen toch zo moeilijk? 

Ik maak me hier ook vaker schuldig aan dan ik zou willen. Ik ben er beter in geworden, maar toch zijn er geregeld momenten dat ik er ook weer intuin. Ratrace aan, ontspanning ver te zoeken.
Kinderen naar school, boterhammen klaar, sporttassen op orde, de was gedaan, het huishouden, presentatie voor het werk voorbereiden, klanten terugbellen, offerte opstellen, content voor social media schrijven,  o ja, de bieb boeken op tijd terugbrengen…. ik kan zo nog wel een poos doorgaan, dit lijstje stopt nooit.
Om je drukke bestaan eens onder de loep te nemen is het een aanrader om jouw lijstje eens op te stellen. Houd eens een aantal dagen al je activiteiten bij. Je zult verstelt staan van hoeveel je in een dag propt. Helemaal niet gek dat je dan niet meer aan jezelf toekomt. Uitgeblust zak je ’s avonds op de bank.

Een hele hoop, een hele hoop gedoe

Je energie is op zodra je op de bank bent geploft. En dan gaat je innerlijke criticus ook nog draaien. Heb ik de kinderen vandaag wel genoeg aandacht gegeven? Waarom heb ik niet gewoon even een spelletje gespeeld met de kleine en koos ik ervoor om de was weg te werken.
Ik heb mijn vriendin niet gevraagd hoe haar bezoek aan het ziekenhuis was. Shit, de vaatwastabletten zijn op… nu moet ik de afwas met de hand doen, waarom vergeet ik toch zoveel?
Je gaat maar door… je maalt maar door… Je things-to-do lijstje is vooral een hoop gedoe, heel veel gedoe.

Ho stop, stap even bewust uit de ratrace

Aan veel taken ontkom je niet, maar kijk eens wat echt nodig is. Kun je taken ook meer verdelen met je partner, betrek je kinderen erbij. Wat kan van het lijstje af, wat kan simpeler?
Kortom, dat lijstje dat je hebt gemaakt, of nog gaat maken van de dagen die je hebt/gaat bij(ge)houden. Ga hier eens in schrappen of kijk wat makkelijker kan of een ander kan doen in het gezin.
Niet alles hoeft van jou af te hangen lieve vrouw. Durf eens om hulp te vragen, aan je moeder, oma, partner, je kinderen. Kom van dat gevoel af dat je alles zelf moet doen. Waarom in hemelsnaam?
En wanneer je flink hebt lopen schrappen in dit lijstje en hier en daar hebt gedelegeerd wordt het nu tijd om je lijstje “ hier word ik zo blij van” op te gaan stellen.

Hier word ik zo blij van!

Wat staat er op jouw lijstje: “ hier word ik zo blij van”?
Even voor de goede orde, dit lijstje gaat over jou, alleen jou. Dus nu niet gaan noemen: Met mijn gezin een dagje weg. Dat vinden we namelijk allemaal al vanzelfsprekend.
Het gaat nu om de tijd die jij voor jezelf gaat nemen en waarmee ga je de tijd vullen, zodat je super gelukkig en opgeladen bent.
Als je dit aan mij zou vragen dan zou het lijstje er ongeveer zo uit zien:
 • schrijven (journallen) met heerlijke muziek op de achtergrond, zomaar een beetje weg schrijven
 • tekenen, helemaal in flow tekenen
 • Een boek of tijdschrift lezen
 • floaten, lekker een uur lang zwevend in dat bad- heerlijk
 • sporten
 • wandelen door de natuur, maar soms ook lekker door het centrum van Den Bosch
 • mediteren
 • visualisaties luisteren
 • In de zon zitten en lekker niets doen
 • muziek luisteren
 • op retreat gaan
 • ademhalingssessie bijwonen
Heb ik je een beetje kunnen inspireren en aan kunnen zetten? Ja! Mooi, ga aan de slag met jouw lijstje “hier word ik zo blij van”. Zet kruizen in jouw agenda voor me-time en houd je er zoveel mogelijk aan.
Nee? ligt er iets anders aan ten grondslag waarom je geen ruimte en tijd voor jezelf inplant?
Heb je vragen/ opmerkingen of wil je hierover sparren, neem contact met me op via het contactformulier.

Pin It on Pinterest